Splitboard guiding: van beginner splitboard cursus tot aan hooggebergte trips

Techniek Lijnen Splitboarding Outdoor Softboots Offpiste

2 daagse splitboard cursussen
inclusief gebruik Jones Snowboards splitboard

Wat is er mooier dan alles achter je te laten en je eigen spoor te trekken in niemandsland? Rust, natuur en avontuur, weg uit de drukte. Eenmaal boven bouw je je snowboard samen om surfend de berg af te dalen en die welverdiende bochten te maken. Met een splitboard kan het! Voor komend winterseizoen hebben wij natuurlijk weer gave trips en leerzame cursussen in onze agenda staan. Voor absolute beginners tot en met vergevorderden.

Splitboard 1 – onze beproefde “Deeper” beginner splitboard cursus

Tweedaagse cursus voor beginnende splitboarders. Gedurende deze twee dagen leer je de basics van het splitboarden en vele tips & tricks die het op de berg een stuk makkelijker maken. Hoe loop je ook in steilere hellingen omhoog? Wat kun je doen, zodat je vellen het goed blijven doen? Hoe werkt een “Spitzkehre”? We blijven de eerste dag in nabijheid van een skigebied en afhankelijk van de groep en omstandigheden plannen we een mooie tour op dag 2.

De reis is inclusief 2 dagen gebruik van een Jones Snowboards splitboard, (incl. vellen, harscheisen en telescoopstokken). Meer informatie over de uitrusting vind je in ons artikel Eerste hulp bij splitboarden.

Aantal deelnemers: 3-5
Locatie: Kaprun, Oostenrijk
Data: 6-7 januari 2018, 27-28 januari 2018, 17-18 februari 2018, 3-4 maart 2018, 23-24 april 2018
Kosten: €249 p.p. incl. gebruik splitboard (€199 p.p. bij gebruik eigen materiaal)
Exclusief: transport, verblijf en liftpas

Splitboard 2 – “Further” cursus voor gevorderden

Tweedaagse trip voor de gevorderde splitboarder die al overweg kan met vellen, kan “Spitzkehren” en weet wanneer de “Harscheisen” nodig zijn. Hierdoor kunnen we meteen in het terrein op pad en beleven twee mooie dagen in de backcountry, maar we overnachten gewoon in het dal. Natuurlijk geven wij ook hier tips en tricks, zodat het allemaal nog makkelijker gaat en je nog meer kunt genieten en beleven. Afhankelijk van de omstandigheden en de groep wordt het gebied bepaald waar we naartoe gaan.

Aantal deelnemers: 3-5
Locatie: Salzburgerland, Oostenrijk
Data: 20-21 januari 2018, 26-27 februari 2018, 5-6 maart 2018, 25-26 april 2018
Kosten: €249 p.p. incl. gebruik splitboard (€199 p.p. bij gebruik eigen materiaal)
Exclusief: transport, verblijf en liftpas

Splitboard hoogalpien – “Higher” cursus

Voor diegenen voor wie het sneeuwseizoen niet lang genoeg kan zijn! Want op het moment dat de skigebieden in het dal dichtgaan, ligt er hoog in de bergen vaak nog een mooi pak sneeuw. Dit terrein, vaak ver boven de boomgrens, is het hoogalpiene terrein. Om dit te bereiken splitten we eerst naar een berghut, omringd door hoge toppen en massieve gletschers. Vanuit deze hut maken we een aantal toeren en leren hoe we veilig op een gletscher op pad gaan. Daarbij komen onder andere touwtechnieken en spleetredding aan bod. De klimgordel wordt hierbij onderdeel van je standaarduitrusting. Neem contact met ons op voor meer info over deze cursus!

Aantal deelnemers: 3-5
Locatie: Salzburgerland, Oostenrijk
Data: 5 t/m 8 april 2018
Kosten: €499
Exclusief: transport, verblijf en liftpas. Een splitboarduitrusting en safety-uitrusting zijn bij ons te huur.

April = Splitboardmaand

Net als in voorgaande jaren, staat de maand april ook in 2018 helemaal in het teken van splitboarden!

Weißsee Gletscher: ideaal voor de beginnende en/of gevorderde splitboarder. We gaan met de gondel omhoog die ons naar 2300 m brengt – hier hebben we makkelijk toegankelijke freeride routes en snowboardtoeren, temidden van prachtig hoogalpien terrein. We slapen er een nachtje op de Rudolfshütte om ook op de tweede dag op tijd de vellen onder te plakken en bijvoorbeeld naar de Stubacher Sonnblick te toeren.

Aantal deelnemers: 3-5
Locatie: Weißsee Gletscher, Uttendorf, Oostenrijk
Data: 17-18 april 2018 (2 dagen)
Kosten: €199 p.p.
Exclusief: transport, verblijf en liftpas. Een splitboarduitrusting en safety-uitrusting zijn bij ons te huur.

Hoher Sonnblick: een prachtige berg met helemaal bovenop de top een bizar weerstation. Zie het filmpje bovenaan deze pagina. Voor de gevorderde splitboarder is dit een mooie tweedaagse hoogalpiene tour, maar er is nog zoveel meer moois te beleven. Dus daarom gaan we drie dagen, zodat we meer kans hebben om op de top te komen en nog meer van dit prachtige gebied kunnen zien. Het terrein biedt voor ieder wat wils, onder andere mooie couloirs, van mellow tot extreem steil. Aangezien we een gletscher opgaan, behoort een gletscheruitrusting tot onze standaard uitrusting. We overnachten twee nachten op een hutje en zijn er echt even helemaal uit.

Aantal deelnemers: 3-5
Locatie: Raurisdal, Oostenrijk
Data: 9-11 april 2018, 27-29 april 2018 (3 dagen)
Kosten: €299 p.p.
Exclusief: transport, verblijf. Een splitboarduitrusting en safety-uitrusting zijn bij ons te huur.

Split & Safety: een safety trip speciaal voor splitboarders die willen leren zelfstandig op pad te gaan op een zo veilig en verantwoord mogelijke manier. Het gaan vier behoorlijk intensieve, maar onwijs leerzame dagen worden. Je leert hier onder andere het lawinegevaar in te schatten, om te gaan met typische lawinesituaties, limieten, routeplanning, tijdsplanning, lawineredding, etc. etc..

Aantal deelnemers: 3-5
Locatie: ntb, Oostenrijk
Data: 12-15 april 2018 (4 dagen)
Kosten: €449 p.p.
Exclusief: transport, verblijf, liftpas. Een splitboarduitrusting en safety-uitrusting zijn bij ons te huur.

Splitboard trip op maat

Heb je zelf bepaalde wensen? Laat het ons weten en wij gaan ermee aan de slag om een supermooie trip speciaal voor jou op maat te maken.

Locatie: Oostenrijk
Data: op aanvraag
Kosten: op aanvraag


Voor meer informatie of om je aan te melden voor een van onze reizen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Naast de geplande reizen, werken wij ook op aanvraag. Schroom niet om ons een email te sturen en wij kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Uw naam (verplicht)

Uw emailadres (verplicht)

Ik heb interesse in (verplicht)

Uw bericht (verplicht)

Erwin splitboard cursus
Splitboard cursus Deeper
Splitboard hoogalpien
Splitboard cursus Deeper