Erwin is geblesseerd

Erwin is geblesseerd

Erwin is geblesseerd

Nog nooit is een winterseizoen voor mij zo goed en tegelijkertijd toch ook zo slecht begonnen. Zo goed, omdat er nog nooit zoveel aanvragen binnen zijn gekomen, wat duidelijk aangeeft dat we hier iets heel erg goed doen. Om maar wat te noemen: het Splitfest op een geheime spot in Zwitserland, een freerideweek met last-minute bestemming, een 5-daagse splitboardtrip, de wePowder Freeride Season Kickoff en de cursussen voor het Snow Safety Center. Helaas is het seizoen ook nog nooit zo slecht begonnen, omdat ik alle mooie trips heb moeten afzeggen vanwege een blessure. En dat doet zeker een beetje pijn.

Erwin_MRI
MRI van mijn rechterknie

Ik ben keihard aan het trainen om fitter dan ooit weer terug te komen, maar met een gescheurde achterste kruisband in mijn rechterknie gaat dat dit seizoen niet meer lukken. Af en toe is het lastig om positief te blijven, vooral omdat het nog steeds niet helemaal duidelijk is of mijn knie zonder een operatie stabiel genoeg gaat worden. Maar dat het goed gaat komen is zeker! Daarbij word ik flink bijgestaan door mijn fysiotherapeuten en mijn vriendin, die als studente bewegingswetenschappen veel tips voor me heeft en tijdens het oefenen nogal eens de puntjes op de i zet.

Een tijd geleden zat mijn rechterbeen nog in het gips, maar niets weerhield me ervan om toch te gaan (mountain-)biken met een op dat moment ook nog herstellend linkerbeen. Waar een wil is, is een weg.

Erwin_EenbenigBiken_1024x768
Eenbenig fietsen met het rechterbeen in het gips

Eenmaal uit het gips, was er natuurlijk van mijn toch al dunne been nu helemaal weinig meer over. Een mooi roze brace eromheen die de functionaliteit van mijn achterste kruisband extern nabootst en gaan maar. Mobiliseren, stabiliteitsoefeningen en krachtopbouwoefeningen – na mijn linkerbeen, is nu rechts aan de beurt. Met die mooie brace mag ik fietsen en ik heb mijn eerste kleine dropje van 10 cm al gemaakt, maar zeg dat maar niet tegen mijn specialist. Eén ding heb ik nu al geleerd: mobiliteit biedt vrijheid. Daarnaast ben ik weer regelmatig in de klimhal te vinden met mijn maatje Folkert, zodat ik niet alleen mijn benen, maar ook de rest van mijn lichaam train.

In de tussentijd zijn de voorbereidingen voor seizoen 2016-2017 al bezig. Naast alle trainingen uit het verleden – tot nu toe hebben we ons voornamelijk gericht op het verbeteren van je eigen vaardigheden – is het ook hoog tijd geworden om gewoon eens te gaan beleven en genieten. Dit nieuwe concept ben ik nu aan het uitwerken, en één van de trips volgens dit concept gaat zeker ook de “Berghutje Special” zijn.

Fellin_boek
Het “inleidende” boek van Wolfgang Fellin

Daarnaast ben ik weer in de boeken gedoken. Als er iets is dat ik in al die jaren van studeren en promoveren heb geleerd, dan is het wel dat je nooit bent uitgeleerd. Met een achtergrond als natuurkundige is ook sneeuw- en lawinekunde mega interessant. Het boek “Einführung in Eis-, Schnee- und Lawinenmechanik” van Wolfgang Fellin viel laatst in de brievenbus en is om van te smullen! Naast de quantummechanica en nanotechnologie wordt sneeuw- en lawinekunde mijn volgende specialisatie. Dus mocht je vragen hebben, laat het me dan gewoon weten en ik ga mijn best doen om met een goed antwoord te komen!

About the Author