Kitzsteinhorn trails

Kitzsteinhorn trails

Kitzsteinhorn trails

Het is zomer in Oostenrijk, en hoe! Temperaturen van meer dan 30 graden en dat nu al wekenlang. De gletschers zuchten en kreunen en hebben het zeer zwaar te verduren. Reden genoeg voor de wintersporters onder ons om zich een beetje zorgen te maken.

Even een paar plaatjes ter illustratie:

IMG_7223_MOD_1440
De Oberwalderhütte van Wolfgang Hackel is goed bereikbaar over de zomerweg, het pad door de rotsen direct onder de hut. De Wasserfallwinkelkees-gletscher ernaast heeft het echter zwaar te verduren.

IMG_7232_MOD_1440
Großglockner met Pallavicini Rinne. Wie heeft er nu nog zin in deze beroemde ijsroute?

Goed, nu snel maar even wat positievere geluiden, want als mountainbiker heb je nu de zomer van je leven! Je kan onder andere de Kitzsteinhorn omhoog fietsen tot het Alpincenter op 2450 meter hoogte en daarna een paar prachtige, aan elkaar gekoppelde trails naar beneden rollen. Hier en daar een beetje technisch, maar goed te doen en met een fantastisch uitzicht! De 2000 hoogtemeters omhoog zijn een ware beproeving, zeker op een warme dag, maar er zijn genoeg mogelijkheden om bij de vele hutjes onderweg even lekker bij te komen. En boven op de berg is het al snel zo’n 10 graden koeler dan in het dal. De rasechte downhillers en conditioneel minder versierde bikers nemen gewoon de gondel omhoog en rollen met hun zware, volledig geveerde bikes waarschijnlijk een stuk sneller naar beneden.

Een korte video-impressie van de Geißstein trail staat hieronder. Het gebied waar dit gedeelte van de trail doorheen loopt, is bij de locals in de winter ook bekend onder de naam Klein-Langwied.

IMG_7172_MOD_1440
Droeschka Kersten rolt door een mooie rotspassage in de Wüstlau trail, die bovenstaande trail meteen opvolgt.

En zo kun je in de zomer hier in de regio zo’n beetje overal freeriden met je mountainbike, waar je in de winter op je board of brede latten door een heerlijke laag diepe poeder blaast. Naast de Kitzsteinhorn is Saalbach ook een echte aanrader! Het zou zomaar eens kunnen dat je mij daar op mijn hardtailtje omhoog ziet stoempen, of Sander Kan op zijn fully naar beneden ziet bashen.

About the Author