Mountainbike Mini Transalp

Lijnen Outdoor

4 daagse mountainbike tour door het hooggebergte
een ronde van noord naar zuid en terug
superlange & technische trails
totaal 140 km en 5400 hoogtemeters

Volop avontuur, beleving en heel veel gave singletrails tijdens deze trip! Trails over paden die al door de Romeinen gebruikt werden om over de Alpen heen te komen. Ons avontuur starten we ten noorden van de Alpenhoofdkam in Oostenrijk, om via een hooggelegen pas in Italië in het zuiden uit te komen. Daarna gaan we via drie andere passen weer terug naar het noorden en naar Oostenrijk.

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Info

Dag 0

Reisdag en aankomst. ‘s Avonds een “Meet & greet”.Dag 1

Inrijden en materiaalcheck. We rijden een mooie ronde van ongeveer 1000 hoogtemeters in de buurt van Kaprun.Dag 2

Vertrek naar Krimml met het treintje. Vanuit Krimml starten we op ongeveer 1100 m hoogte op onze bikes. Het doel van de eerste etappe is de Krimmler Tauernpas op 2633 meter hoogte. Hiervoor moeten we ongeveer 25 km en 1600 hoogtemeters afleggen. Het grootste deel hiervan is fietsbaar, door prachtige langgestrekte dalen met uitzicht op talloze drieduizenders en gletschers. De laatste ongeveer 500 hoogtemeters zullen de bikes zeer waarschijnlijk geduwd of gedragen moeten worden, maar de beloning is het meer dan waard. Prachtige vergezichten en een technische trail om je vingers bij af te likken. Een afdaling van bijna 1000 dieptemeters!
32 km en 1700 hoogtemetersDag 3

We rollen rustig nog een klein stukje het dal uit omlaag, om dan aan onze eerste pittige klim naar de Ochsenlenke op 2614 meter hoogte te beginnen. Ongeveer 1200 hoogtemeters moeten we in een afstand van 7 km klimmen, waarvan bijna alles fietsbaar is als je genoeg uithoudingsvermogen hebt! Hierna volgt een prachtige singletrail van ongeveer 700 dieptemeters. Na een lunch beginnen we aan onze tweede klim van die dag, naar het Klammljoch op 2288 m hoogte. Het zijn een kleine 400 hoogtemeters die ons weer terug in Oostenrijk brengen. We rollen het dal uit en overnachten in de buurt van Matrei in Osttirol.
61 km en 1900 hoogtemetersDag 4

De laatste klim van dit avontuur ligt voor ons. We moeten 1600 meter omhoog naar de Felbertauern pas op 2481 m hoogte. Deze klim is bijna helemaal te fietsen, alleen het laatste stukje moeten we even afstappen en lopen. We zijn nu weer op de grens tussen de Noordalpen en de Zuidalpen en dalen naar het noorden af. De afdaling is magnifiek en lang: ongeveer 1300 dieptemeters trail. Hier en daar zijn een paar zeer technische secties, maar je kunt altijd even afstappen en een klein stukje lopen. Na deze schitterende afdaling rollen we verder het dal uit naar Mittersill en zijn terug in de Pinzgau!
47 km en 1800 hoogtemeters


Verdere informatie

 • Minimum aantal deelnemers: 2
 • Maximum aantal deelnemers: 6
 • Locatie: Salzburgerland, Oostenrijk
 • Niveau dalen: gecontroleerd kunnen fietsen van S2 trails vereist, enkele secties zijn S3-S4 (voor uitleg klik hier)
 • Niveau stijgen: 2000 hoogtemeters per dag
 • Aanbevolen fiets: allmountain of enduro fully
 • Protectie: helm verplicht, knie- en elleboogbeschermers aangeraden
 • Pedalen: klikpedalen afgeraden
 • Data: 21 t/m 25 juli 2019 (aankomstdag 21 juli, eerste fietsdag 22 juli)
  4 t/m 8 augustus 2019 (aankomstdag 4 augustus, eerste fietsdag 5 augustus)
 • Kosten: €499 per persoon (bij 2 deelnemers)
  €399 per persoon (bij 3 t/m 6 deelnemers)
 • Exclusief: reis en verblijf. Houd rekening met ongeveer €50 p.p.p.n. voor de overnachtingen. Wij zorgen wél voor het reserveren van de onderkomens.

Voor meer informatie of om je aan te melden voor een van onze reizen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Naast de geplande reizen, werken wij ook op aanvraag. Schroom niet om ons een email te sturen en wij kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Uw naam (verplicht)

Uw emailadres (verplicht)

Ik heb interesse in (verplicht)

Uw bericht (verplicht)