Splitboard huttentocht: Silvretta traverse

Lijnen Splitboarding Outdoor Softboots Offpiste

huttentocht met splitboard
meerdaagse hoogalpiene toer door de Silvretta

Een uitdagende meerdaagse splitboardtocht dwars door het Silvretta gebergte heen, waarbij we overnachten in verschillende berghutten. Zoals de naam al doet vermoeden, het doel van deze tocht is om met splitboards door de Silvretta te traverseren, van west naar oost. Daarbij zullen we meerdere passen die op bijna 3000 meter hoogte liggen overwinnen en beklimmen we een aantal drieduizenders hierbij.

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 InfoDag 1

We beginnen onze trip helemaal aan het einde van het Paznauntal in Wirl op ongeveer 1600 m hoogte. Het eerste doel is de Wiesbadenerhütte, een klim van ongeveer 15 km en 850 hoogtemeters.Dag 2

Vanuit de Wiesbadenerhütte klimmen we naar de Hintere Jamspitze (3155 m). Stijgijzers en pickel zijn hierbij waarschijnlijk nodig. De beklimming is circa 750 hoogtemeters en 4 km. Vanaf de Hintere Jamspitze dalen we over een hele mooie noordhelling de gletscher af naar de Jamtalhütte, in totaal ongeveer 1000 hoogtemeters.Dag 3

We verlaten de Jamtalhütte en gaan op pad naar het Kronenjoch en beklimmen de Breite Krone (3078 m), een beklimming van ongeveer 5 km en 900 hoogtemeters. Daarna dalen we gemoedelijk af naar de Heidelbergerhütte.Dag 4

De laatste klim van dit avontuur ligt voor ons, nog één keer de vellen onder om de Piz Larain (3008 m) te beklimmen. Ongeveer 450 m klimmen in 4 km. Hier wacht een gave, uitdagende afdaling terug naar de Heidelbergerhütte, waar we nog even wat eten om vervolgens het hele lange Fimbatal uit te glijden om in de bewoonde wereld van Ischgl terug te komen.

In zo’n omgeving omhoog splitten is geen straf…Info

Voor de beste beleving is splitboardervaring voor deze trip wel een must. Onze Deeper cursus (Splitboard 1) is een goede voorbereiding hiervoor. Daarnaast is het ook fijn als je met stijgijzers om weet te gaan. Neem contact met ons op voor meer info over deze gave trip!

Aantal deelnemers: 3-5
Locatie: Silvretta, Oostenrijk
Niveau dalen: tot 40° steil
Niveau stijgen: maximaal ca. 1000 hoogtemeters per dag
Data: 14 t/m 17 april 2020
Kosten: €499
Exclusief: reis en verblijf. Een splitboarduitrusting en safety-uitrusting zijn eventueel bij ons te huur. De hutten reserveren wij wel al voor je, maar reken je zelf ter plekke contant af.
Let op: het programma is natuurlijk onder voorbehoud van weer, sneeuw en omstandigheden.


Voor meer informatie of om je aan te melden voor een van onze reizen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Naast de geplande reizen, werken wij ook op aanvraag. Schroom niet om ons een email te sturen en wij kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Uw naam (verplicht)

Uw emailadres (verplicht)

Ik heb interesse in (verplicht)

Uw bericht (verplicht)