Secret Spot

Secret Spot

Een seizoen lang zat ik in Kaprun – om les te geven – maar vooral om zelf mega veel te kunnen snowboarden. En dat is gelukt!

Het gaf een fantastisch gevoel om aan het eind van het seizoen terug te kunnen kijken op een winter vol freeriden!

Eén dag is me bijzonder goed bijgebleven. Erwin was in Kaprun om zonder stress en te kunnen werken en daarnaast ook nog wat sporen in de maagdelijke sneeuw achter te laten. Toen hij had besloten om wat afleiding nodig te hebben van zijn normale werk zijn we samen met de broertjes Bas en Robbert Schippers op pad gegaan. Bas op ski’s, Robbert op zijn Tanker-snowboard.

We zijn naar een gebied gereden wat bekend staat om de grote hoeveelheid toeristen die daar op de pistes te vinden zijn. Gelukkig zijn we deze dag redelijk backcountry geweest en hebben daardoor niet te veel last gehad van deze gevaarlijke obstakels.
Je kunt hier prachtig tussen de boompjes boarden met slecht zicht. Maar beter was de afdaling die we aan het einde van de dag hebben gereden.

Natuurlijk moest er eerst een hike gemaakt worden om bij de drop-in van deze hang te komen.

Wij danken de tour-skiërs voor hun reeds aangelegde spoor! Ondanks dit spoor werd het uiteindelijk toch nog heel veel wegzakken in de diepe pof (ooh wat was de sneeuw heerlijk, in de afdaling zijn we spray na spray trekkend naar beneden geknald!).

Er is helaas niet heel veel actie materiaal gemaakt, maar onderstaand filmpje van Bas Schippers en het fotomateriaal willen we jullie niet onthouden…

[photoxhibit=15]

About the Author

Leave a Reply