Verse sneeuw op de Kitzsteinhorn, NW face

Verse sneeuw op de Kitzsteinhorn, NW face

Verse sneeuw op de Kitzsteinhorn, NW face

Op je vrije dag uitgeslapen wakker worden en het heerlijke geluid van regen op het dak horen: weten dat het boven op de berg aan het sneeuwen is…eindelijk…verse…sneeuw…!

Eerst moeten er toch een paar bakken koffie in om de motor op gang te krijgen. Eenmaal soort-van-wakker en in de gondel omhoog, vind ik weer eens de restanten van wat ooit een banaan geweest is in mijn rugtas. De helft van de banaan was nog eetbaar trouwens. Met deze extra energie stap je dan de gondel uit en kom je erachter dat er daadwerkelijk een laag verse pof van zo’n 10-15 cm ligt. En laat dat beetje poeder nu eens een wereld van verschil maken.

Martin is wel erg makkelijk te motiveren om aan een klim naar de gipfel te beginnen. Ondanks zijn Flachland-jetlag van een paar maanden zet hij stug door en na een klein uurtje staan we samen op de top. Het uitzicht is prachtig – tussen de wolkenflarden door doet de zon erg haar best om de hemel op te fleuren. Voorzichtig beginnen we aan onze afdaling, bewust van de rots- en ijsplaten die met de relatief dunne en losse verse sneeuw niet zichtbaar zijn. Als we dan onze frontside edge lang genoeg belast hebben voelen de eerste bochten goed, erg goed. Veel grip en zowaar komen daar de eerste sprays. De stoke wordt hoog en ik schreeuw het uit. Dit is f*cking awesome!! Wat een geniaal gevoel in deze helling en in deze tijd van het jaar…

IMG_3815_MOD IMG_3818_MOD IMG_3820_MOD

IMG_3821_MOD IMG_3824_MOD IMG_3828_MOD

IMG_3831_MOD IMG_3835_MOD IMG_3834_MOD

About the Author