splitboard “deeper” beginner cursus

2 daagse splitboard cursus
inclusief gebruik van een Jones Snowboards splitboard

Wat is er mooier dan alles achter je te laten en je eigen spoor te trekken in niemandsland? Rust, natuur en avontuur, weg uit de drukte. Eenmaal boven bouw je je snowboard samen om surfend de berg af te dalen en die welverdiende bochten te maken. Met een splitboard kan het! Voor komend winterseizoen hebben wij natuurlijk weer gave trips en leerzame cursussen in onze agenda staan. Voor absolute beginners tot en met vergevorderden.

Splitboard “Deeper” – onze cursus voor beginnende splitboarders
Tweedaagse cursus voor beginnende splitboarders. Gedurende deze twee dagen leer je de basics van het splitboarden en vele tips & tricks die het op de berg een stuk makkelijker maken. Hoe loop je ook in steilere hellingen omhoog? Wat kun je doen, zodat je vellen het goed blijven doen? Hoe werkt een “Spitzkehre”? We blijven de eerste dag in nabijheid van een skigebied en afhankelijk van de groep en omstandigheden plannen we een mooie tour op dag 2.

De reis is inclusief 2 dagen gebruik van een Jones Snowboards splitboard, (incl. vellen, harscheisen en telescoopstokken). Meer informatie over de uitrusting vind je in ons artikel Eerste hulp bij splitboarden.

Reisprogramma

Dag 1
Op de eerste dag treffen we elkaar op de parkeerplaats. Eerst wordt het splitboardmateriaal uitgegeven en wordt bij alle deelnemers de volledige uitrusting gecontroleerd. Een piepercheck hoort daar natuurlijk ook bij!
We nemen de lift omhoog en beginnen met een rondje rijden op de piste om warm te worden én om elkaar en het materiaal te leren kennen.
Daarna starten we met het techniekprogramma. Je leert efficient om te bouwen, de vellen correct op de ski’s te plakken en ook hoe je op de juiste manier met vellen stijgt. “Spitzkehren” komen natuurlijk ook aan bod en wij laten je de verschillende varianten zien. Een korte eerste tour in het off-piste terrein – circa 200 hoogtemeters – is voor het eind van de dag gepland.
Dag 2
Afhankelijk van de omstandigheden (sneeuw, weer, lawinesituatie) en van de deelnemers, plannen we een mooie dagtour buiten de skigebieden. We zullen de hele dag buiten verblijven en genieten van onze meegebrachte lunch op de berg. De dingen die je op de eerste dag geleerd hebt, ga je nu in de praktijk toepassen! Het tempo blijft gemoedelijk en er zijn genoeg pauzes gepland zodat je ook tijdens de klim omhoog bij kunt komen. Alles bij elkaar zullen we ongeveer 750 hoogtemeters maken. Na het ombouwen genieten we van de welverdiende afdaling!

Informatie en niveau

Info
Aantal deelnemers: 3-5
Locatie: Kaprun, Oostenrijk
Niveau afdalen: tot 35° steil
Niveau stijgen: tot circa 30° steil en circa 750 hoogtemeters per dag
Off-piste ervaring: vereist. Als je alle skiroutes, in poeder, maar ook in mindere condities gecontroleerd kunt afdalen, dan zit je helemaal prima.
Kosten: €379 p.p. incl. gebruik splitboard (€329 p.p. bij gebruik eigen materiaal)

Data

Data
13-14 januari 2024
3-4 februari 2024
2-3 maart 2024

Inclusief/exclusief

Inclusief
2 dagen gegidst en organisatie door een snowboardgids (staatlich geprüfter Snowboardführer)
Splitboarduitrusting zonder schoenen
Exclusief
Transport
Onderkomen – we helpen je graag op weg met wat tips
Skipas – hebben we nodig op de eerste dag (ca. €70)
Lawineuitrusting (lawinepieper, schep en sonde)
Verplicht
Reisverzekering met off-piste dekking. Wij raden ook een annuleringsverzekering aan.
Let op
Laat het ons duidelijk weten indien je van ons splitboard-pakket gebruik wilt maken en vergeet niet je eigen softboots mee te nemen. Enkele modellen softboots, zoals de Burton Step-On boots, passen niet in onze bindingen.

Belangrijk

Minimum aantal deelnemers
Indien het genoemde minimum aantal deelnemers niet behaald is, dan kan de organisator de reis cancellen.
Verzekeringen
Wij raden ten zeerste aan om een annuleringsverzekering af te sluiten en een reisverzekering die bergsportongevallen dekt met eventuele berging door een helicopter. Let daar goed op de dekking bij off-piste skien en snowboarden.
Een lidmaatschap van de NKBV (oa. korting op overnachtingen in hutten) en de bergsportverzekering van de NKBV kunnen wij van harte aanbevelen.

Aanmelden

Aanmelden
Gebruik vrijblijvend onderstaand contactformulier om je voor deze reis aan te melden of voor meer informatie.
Staat er geen datum bij die voor jou past, stuur ons dan zeker een bericht. Wij kijken dan wat we voor je kunnen doen. Naast onze geplande trips hier op de site werken wij ook op aanvraag.