splitboard Camp “Hoher Sonnblick”

3 daagse splitboardreis met beklimming van een drieduizender
Overnachten in een mooie berghut

De Hoher Sonnblick, een prachtige berg met helemaal bovenop de top een bizar weerstation. Zie het filmpje bij deze pagina. Voor de gevorderde splitboarder is dit een mooie tweedaagse hoogalpiene tour, maar er is nog zoveel meer moois te beleven. Dus daarom gaan we drie dagen, zodat we meer kans hebben om op de top te komen en nog meer van dit prachtige gebied kunnen zien.

Het terrein biedt voor ieder wat wils, onder andere mooie couloirs, van mellow tot extreem steil. Aangezien we een gletscher opgaan, behoort een gletscheruitrusting tot onze standaard uitrusting. We overnachten twee nachten op een hutje en zijn er echt even helemaal uit.

Reisprogramma

Dag 1
Op de eerste dag ontmoeten we elkaar op de parkeerplaats aan het einde van het Raurisdal. Eerst wordt de hele uitrusting gecontroleerd. Natuurlijk hoort daar ook de lawinepiepercheck bij. We nemen de tijd om naar de Neubau hut te vellen, waar we wat kunnen eten en drinken. Eventueel kunnen we hiervandaan nog een kleine tour maken.

Dag 2
Afhankelijk van de condities (sneeuw, weer en lawinesituatie) gaan we meteen op dag 2 op pad naar de top van de Hohe Sonnblick. Op de top houden we een welverdiende pauze in de hut. Vanaf de top dalen we af over de gletscher, terug naar de Neubau hut, waar we nogmaals overnachten.

Dag 3
Op de laatste dag maken we nog een mooie tour vanuit de hut en dalen aansluitend af, terug naar het dal.

Informatie en niveau

Info

Aantal deelnemers: 3-5
Locatie: Rauristal, Oostenrijk
Niveau dalen: tot 40° steil
Niveau stijgen: maximaal circa 1000 hoogtemeters per dag
Off-Piste-ervaring: vereist. Hellingen tot 40° steil in verschillende condities (poeder, ijs, harsch) dien je gecontroleerd af te kunnen dalen.
Kosten: €479 per persson.

Data

Data
5-7 april 2024

Inclusief/exclusief

Inclusief
3 dagen gegidst en organisatie door een snowboardgids (staatlich geprüfter Snowboardführer)

Exclusief
Transport
Onderkomen – wij reserveren wel alvast de hut voor je (contant betalen)
Lawine-uitrusting (lawinepieper, schep, sonde)
Splitboarduitrusting (splitboard, bindingen, harscheisen, vellen, stokken, schoenen)
Gletscheruitrusting

Verplicht
Reisverzekering met off-piste dekking. Wij raden ook een annuleringsverzekering aan.

Let op
Indien je aanvullend bij ons een splitboard-uitrusting, gletscheruitrusting, en/of lawine-uitrusting wilt huren, laat dit datn duidelijk en op tijd weten. Vergeet niet je eigen softboots mee te nemen. Enkele modellen softboots, zoals de Burton Step-On boots, passen niet in onze bindingen.

Belangrijk

Minimum aantal deelnemers
Indien het genoemde minimum aantal deelnemers niet behaald is, dan kan de organisator de reis cancellen.

Verzekeringen
Wij raden ten zeerste aan om een annuleringsverzekering af te sluiten en een reisverzekering die bergsportongevallen dekt met eventuele berging door een helicopter. Let daar goed op de dekking bij off-piste skien en snowboarden.
Een lidmaatschap van de NKBV (oa. korting op overnachtingen in hutten) en de bergsportverzekering van de NKBV kunnen wij van harte aanbevelen.

Aanmelden

Aanmelden
Gebruik vrijblijvend onderstaand contactformulier om je voor deze reis aan te melden of voor meer informatie.
Staat er geen datum bij die voor jou past, stuur ons dan zeker een bericht. Wij kijken dan wat we voor je kunnen doen. Naast onze geplande trips hier op de site werken wij ook op aanvraag.